Over mij

Esma Küçük is sinds 2014 werkzaam als zelfstandig psychosociaal therapeut, gevestigd in Rotterdam, een praktijk voor therapie, coaching en training. Tevens werkt zij als Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) bij een gezondheidscentra en als Praktijkondersteuner voor de jeugd (POH-jeugd) bij een huisartsenpraktijk.

Ze heeft tientallen landelijke seminars op het gebied van relatie- en gezinsproblemen gegeven.

Naast haar werk als hulpverlener schrijft zij ook regelmatig voor het vrouwenblad KADIN.

Ze heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening met differentiatie kind en gezinshulpverlening afgestudeerd aan de Hogeschool InHolland van Rotterdam en daarna verder gegaan met de scholing POH GGZ kind en jeugd aan de RINO. Ook rondde zij uitgebreide cursussen af, o.a. op gebied van, Psychopathologie, EMDR, Schematherapie, werken met getraumatiseerde gezinnen.

In het najaar 2018 heeft zij de cursus Seksuologische hulpverlening door de POH-GGZ afgerond. Voor verdieping in Vaginisme en Dyspareunie is zij een 20-uurs Workshop ‘in de leer gegaan’ bij psychotherapeut Cem Kece in Istanbul, (TR). Ze geeft voorlichting over seksuele gezondheid voor vrouwen met Turkse migratie-achtergrond. In november 2020 heeft ze de post hbo opleiding Seksuologie afgerond.

Zij is erkende hulpverlener met als aandachtsgebieden jeugd, gezin en seksualiteit.

Tot slot als lid van de accreditatie commissie van de NVvPO denkt en doet zij mee aan de kwaliteit van de bij en nascholing voor praktijkondersteuners.