Over mij

Esma Küçük is sinds 2014 werkzaam als zelfstandig psychosociaal therapeut, gevestigd in Rotterdam, een praktijk voor therapie, coaching en training. Tevens werkt zij als Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ B) bij een gezondheidscentra en als Praktijkondersteuner voor de jeugd (POH-jeugd) bij een huisartsenpraktijk.

Ze heeft tientallen landelijke seminars op het gebied van relatie- en gezinsproblemen gegeven.

Naast haar werk als hulpverlener schrijft zij ook regelmatig voor het vrouwenblad KADIN en is haar artikel verschenen in het Vlam magazine. Momenteel levert ze samen met andere schrijvers een bijdrage aan de tweede editie van het Handboek POH GGZ. 

Ze heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening met differentiatie kind en gezinshulpverlening afgestudeerd aan de Hogeschool InHolland van Rotterdam en daarna verder gegaan met de studie POH GGZ kind en jeugd aan de RINO Amsterdam. Ook rondde zij uitgebreide cursussen af, o.a. op gebied van, Psychopathologie, EMDR, Schematherapie, werken met getraumatiseerde gezinnen.

Ze heeft de post hbo opleiding Seksuologie afgerond bij RINO Utrecht. Voor verdieping in Vaginisme en Dyspareunie is zij een 20-uurs Workshop ‘in de leer gegaan’ bij psychotherapeut Cem Kece in Istanbul, (TR). Ze geeft voorlichting over seksuele gezondheid voor vrouwen met Turkse migratie-achtergrond. 

Ze heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van culturele diversiteit, jeugd, gezin en seksuele gezondheid.

Tot slot als lid van de accreditatie commissie van de NVvPO (Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners) denkt en doet zij mee aan de kwaliteit van de bij en nascholing voor praktijkondersteuners.